Kunena 6.2.5 & module Kunena Latest 6.0.7 released

The Kunena team has announce the arrival of Kunena 6.2.5 [K 6.2.5] which is now available for download as a native Joomla extension for J! 4.3.x/4.4.x/5.0.x. This version addresses most of the issues that were discovered in K 6.1 / K 6.2 and issues discovered during the last development stages of K 6.2

Important Kunena 2.0.2 Üye Profilleri Açılmıyor

More
11 years 4 months ago - 11 years 4 months ago #1 by ugno
Merhaba arkadaşkar
Joomla 1.5 sitem üzerine kunena 2.0.2 kurdum. Ancak sorunları bitmekle bilmiyor. site haritası için kullandığım XMAP'ın site haritasına girmesini sağlayamadım. Bununla uğraşırken bir sorun daha fark ettim. Kullanıcı profillerinin bir çoğu açılmıyor. Bir türkü açmayı sağlayamadım. Profile tıklayınca sayfa görüntülenemiyor. Web tarayıcı "Bu sayfa düzgün biçimde yönlendirilmiyor. Bunun nedeni çerezlerin kabul
edilmemesi olabilir." diye uyarı veriyor. Ancak bu kullanıcı girişi yapınca oluyor. Yani siteye üye girişi ilr giriş yapan bir kullanıcı hem kendi profilini hem de diğer prfilleri göremiyor. sayfalar görüntülenmiyor. ancak çıkış yapınca sayfalar görüntüleniyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? İnşallah bu forumda kunena için adam gibi destek bulabilirim. Joomla forumlarında kuna için bir cevap yazan bile olmuyor. Uzun süredir bu sorunu çözemedim. Üyeler kendi profillerine giremediği için profil resimlerini bile düzenleyemiyorlar.

Sitem: www.turkdonanim.com
Last edit: 11 years 4 months ago by ugno.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #2 by Enes
Kunena 2.0.2 sürümünün gerektirdiği hosting teknik gereksinimlerini, kullanmakta olduğunuz hosting karşılıyor mu?

Kunena bileşeni ile birlikte; communtiy builder, jomsocil vb kunena ile entegre olabilecek başka bileşenler sitenizde yüklü mü?

Xmap bileşeni Kunena 2.0 sürümlerini desteklememektedir!

(Not: Hiç bir Türkçe Joomla destek sitesi ücreti mukabili destek vermediği için "adam gibi destek" bulamamaktan yakınmanız pek hoş olmamış kanımca, insanların zamanları müsaitse ve bilgi sahibi oldukları bir konu ise yardımcı olabilirler ancak... Sonuçta maaş ile destek vermiyorlar).
The following user(s) said Thank You: cavusoglu28

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago #3 by ugno
Cevabınız için teşekkürler. Üzerine hiç bir eklenti yüklü değil. Kunena ile ilgili şu an kullandığım tek eklenti Joomsef için link eklentisi. Yani Forumdaki linkleri google uyumlu hale getiren bir eklenti. Onun dışında bir eklenti yok. Acaba o sorun yaratıyor olabilir mi? Siteyi tekrar Local'e çekip deneyeceğim.

Hostumda herhangi bir uyumsuzluk olduğunu sanmıyorum. Ama bunu da detaylı olarak kontrol edeceğim.

(Evet insanlar kendileri destek vermeye çalışıyor bunun farkındayım. Ancak kunena gibi kullanımı çok artan bir forum için kullanıcı desteğinin az olması üzücü. Yaşadığım sorunları çözünce bende çözümlerini burada paylaşacağım. Bu sorunları başka yaşayanlar olursa direkt çözebilsinler diye.)

Ayrıca bir durum daha fark ettim. Bu sorun sadece eski üyelerde oluyor. Yani kunena kurduğumda site üzerinde kayıtlı olan üyelerde sorun oluyor. Kunena kurduktan sonra üye olanlarda bu sorun yaşanmıyor. Bu da garip bir durum. Bir de üye listesi bölümü de aynı hatayı verip açılmıyor...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 4 months ago - 11 years 4 months ago #4 by ugno
Tekrar merhaba, uzun uğraşlar sonucu fark ettim ki bu sorun seo dan kaynaklanıyor. artio joomsef kullanıyorum ve kunena için yüklediğim ek paket sorun yaratıyor. Farklı linkleri aynı isimle kaydediyor ve linklerde çakışma meydana geliyor. Acaba kune 2.0.2 için artio joomsef eklentisi mevcut mu?

Bir de artio üzerinden kunena eklentisini kaldırsam da o zamana kadar oluşan linkler halen devam ediyor. Artio içinden istediğimiz bir linki nasıl sileriz? Bunu bir türlü beceremedim. Menüsünde silme yok sadece deaktif etme var. silmeyi sadece veritabanından yapabiliyorum. Acaba bu sorun yaratır mı? Artionun sitesinden en güncel kunena eklentisini indirmeme rağmen çalışmadı.
Last edit: 11 years 4 months ago by ugno.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 1 month ago #5 by ugno
Bu konu üzeindeki çalışmalarıma devam ediyorum. Ancak helen bir sonuç alamadım. Artio yeni bir güncelleme çıkarttı kunena için yükledim ama sorun çözülmedi. Kunenanuın yeni versiyonu çıkınca hemen güncelliyorum bunda da bir gelişme yok. Biri üye olduğunda link oluşurken itemid 126 olarak oluşursa kullanıcı kendi profiline giremiyor. Ayrıca başka bir kullanıcı da onun profiline giremiyor ve sunucuya inanılmaz bir yük bindiriyor. O kullanıcının profiline tıklandığında sunucunun işlemci kullanımı tavan yapıyor. Ben ilk başta sunucu uyumsuzluğu falan sandım hosting değiştirm vpn falan kullandım denemediğim şey kalmadı ama sora fark ettim ki sorun kuenadanmış. Eğer artio üye olan kişi profilinin itemid değerini 132 olarak ayarlarsa hiç sorun kalmıyor. Ancak kafasına göre ayarladığı için sorunlar bir türlü kesilmiyor. Bende çözüm olarak artio'nun kullanıcı profillerini linklemesini önelemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Sadece kullanıcı profilllerinin sero linkten çıkmasını nasıl sağlarım?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.387 seconds